Raluca Arnăutu expune la Anaid Art Gallery ”Piesă neterminată într-un cadru delimitat”

Anaid Art Gallery găzduiește până pe 12 decembrie expoziţia personală a artistei Raluca Arnăutu, „Piesă neterminată într-un cadru delimitat”.

Expoziţia „Piesă neterminată într-un cadru delimitat”, semnată de Raluca Arnăutu și curatoriată de Diana Dochia, propune vizitatorilor o incursiune în lumea colajului prin intermediul unei serii de peste 15 lucrări create în perioada 2019-2020 şi aduse pentru prima dată în faţa publicului.

Programul de vizitare al galeriei este de marți până vineri între orele 14:00 – 18:00 și sâmbăta cu programare. Vizitarea pe durata expoziției se va face numai cu programare în prealabil la info@anaidartgallery.com și cu respectarea măsurilor de siguranță în vigoare.

Expoziţia poate fi vizitată și online prin intermediul 3D online viewing room accesând următorul link:

https://artspaces.kunstmatrix.com/en/exhibition/3218567/unfinished-piece-in-a-defined-frame

„Piesă neterminată într-un cadru delimitat” continuă într-un anume sens căutările artistei în modul de construcţie şi deconstrucţie a imaginii în cadrul colajului dezvoltat în proiectul personal „Deconstrucţii” expus în 2018 la Budapesta. În noua serie de colaje artista foloseşte o bogăție de diverse materiale, forme și obiecte readymade, prin intermediul cărora prind viaţă personajele ce vor lua în stăpânire spaţiul expoziţional al galeriei. Artista construieşte personaje, ca într-o piesă de teatru de Eugen Ionescu, lucrările fiind structurate dens în cadrul unui timp provizoriu.

Asocierea de cuvinte, de materiale de diverse texturi, de obiecte mici din plastic – zaruri, rotiţe, piese de lego – creează juxtapuneri în care textul se îmbină cu imaginea subliniind valoarea compoziţiilor create.

Raluca Arnăutu a dezvoltat, în cadrul proiectelor sale artistice, un limbaj propriu de comunicare cu privitorul, revelând modalităţi autentice de expresie şi analiză. Personajele sale poartă dialoguri mute şi inventează lumi posibile, într-o lume lipsită de logică şi speranţă. Visul este cel care pune în mişcare imaginaţia şi sensibilitatea artistei.

Amenajarea expoziției a fost gândită ca într-o scenă de teatru în care lucrările se compun faţă în faţă pe pereţii galeriei, vizitatorul aflându-se în mijlocul personajelor. Doar o singură persoană are voie să viziteze expoziţia,  astfel încât nimeni să nu se întâlnească cu nimeni şi experienţa să fie cât mai personală. Spaţiul expoziţional al galeriei a fost regândit pentru acest sezon expoziţional astfel încât să replice un apartament claustrant de bloc, tocmai pentru ca vizitarea să ofere o experienţă unică.

Acest proiect face parte din Programul de susținere a galeriilor de artă din București inițiat de Primăria Capitalei prin Direcția Generală de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public și Centrul Cultural Expo Arte.

Adaugă un răspuns

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!