Fundația MARe/Muzeul de Artă Recentă în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte organizează proiectul Tino Sehgal. Untitled exchange, o expoziție – performance în cadrul programului de dans contemporan Dans la MARe, care se va desfășura în perioada 29 iulie – 30 august 2020, în sediul MARe/Muzeul de Artă Recentă. Tino Sehgal. Untitled exchange va fi o expoziție performance concepută de Tino Sehgal, unul dintre cei mai renumiți reprezentanți ai artei performative internaționale.
MARe/Muzeul de Artă Recentă va fi primul muzeu din România în care arta lui Tino Sehgal va putea fi văzută de public. Cu această ocazie, Tino Sehgal va realiza împreună cu o echipă de șase dansatori nu mai puțin de trei performanceuri: This is exchange (2002). Cu Alina Lupeș, Ioana Răileanu, Simona Tărtăcuță/ This You (2006). Cu Georgia Măciuceanu, Cristina Mitilă/ Yet Untitled (2013 – lucrare premiată cu Leul de Aur la cea de-a 55-a ediție a Bienalei de la Veneția). Cu Alexandra Bălășoiu, Louise Höjer, Maria Mora, Cristian Nanculescu, Andreea Nova, Thomas Proksch.
Dans la MARe
Stagiunea de dans contemporan ”Dans la MARe” se va desfășura în perioada mai-octombrie 2020 și va include prezența în premieră în România a unor artiști cu recunoaștere la nivel internațional (precum Tino Sehgal sau Louise Höjer). ”Dans la MARe” este un proiect cultural inițiat de coregraful Cosmin Manolescu, la invitația Muzeului de Artă Recentă/MARe. Este produs de Fundația MARe, în parteneriat cu Goethe-Institut Bucuresti, Fundatia Gabriela Tudor și Muzeul de Artă Vizuală Galați și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și de Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte.
Stagiunea se deschide cu prima parte a proiectului artistic ”Eventually, in the end everything will make sense”, realizat și susținut de coregrafii și performerii Andreea Belu și Cosmin Manolescu, între 16 și 24 mai 2020. A doua parte a acestuia se va desfășura în luna octombrie, printr-un performance durațional, de 8 ore.
Stagiunea de dans contemporan ”Dans la MARe” va mai include conferința “(in)VIZIBIL. Istoria unui etern început”, despre scena de dans contemporan din România (Mihaela Michailov), un modul educațional de mișcare pentru copii și adolescenti condus de Smaranda Găbudeanu și Elena Copuzeanu, și prezentarea unor piese realizate de coregrafii Andreea Novac, Ioana Marchidan și Cosmin Manolescu ce vor fi adaptate pentru spațiul muzeal, precum și organizarea a 2 laboratoare interdisciplinare dans-arte vizuale cu participarea artiștilor Alexandra Bălășoiu, Andra Nedelcu, Andreea Novac, Daniel Djamo (Gent).