Cea de-a şaptea ediție a Romanian Design Week va avea loc în perioada 17-26 mai şi va fi organizată în clădirea BCR din Piața Universității, monument istoric, construită în anul 1906. Cu această ocazie, clădirea va putea fi vizitată pentru prima dată de publicul larg.
Festivalul, care a devenit din ce în ce mai complex de la o ediție la alta, susține și amplifică și în 2019 discursul industriilor creative locale, subliniind contribuția majoră pe care comunitățile creative o au în transformarea capitalei într-un oraș cu adevărat modern și european.
Romanian Design Week va include, ca și în anii precedenți, expoziția centrală care prezintă cele mai bune lucrări de design de produs, design grafic, fashion, arhitectură și arhitectură de interior din ultimul an, selectate dintr-un număr record de peste 500 de proiecte înscrise în urma call-ului organizat la începutul anului.
Proiectele de arhitectură şi arhitectură de interior incluse în expoziția centrală de anul acesta impresionează prin diversitate şi inovaţia cu care răspund nevoilor contextului social actual.
Studiourile de arhitectură selectate pentru expoziţia centrală Romanian Design Week 2019 sunt:
441 Design Studio // ADNBA // Alexandru Szuz Pop // ARhit.BAAR // Atelier MASS // Bogdan Ciocodeica // CALUP // DAAA // Da-ac Studio& Oblic Studio // EFdeN // Irina Nemţeanu // IU studio // Loredana Gaiță și Miodrag Stoianov // LTFB Studio & RIZI // Mihai Popescu // Oblic Studio // Pluto by Night // Prototip Studio // Radu Teacă // Răzvan Bârsan + Partners // re-act now // Republic of Architects // Stardust Architects // STARH // Studio3plus // Studio Est// VINKLU // Yellow Office // Zeppelin // Z.I.D+
Expoziția centrală RDW este cea mai amplă galerie de proiecte și idei care se remarcă prin creativitate și generează schimbare prin inovație. Lucrările prezentate în secțiunea de arhitectură a RDW 2019 au fost selectate de un board creativ format din specialiști consacrați în domeniu, precum: Ștefan Ghenciulescu, arhitect, critic şi cercetător în domeniul arhitecturii şi urbanismului, redactor-şef al revistei Zeppelin, conferenţiar universitar în cadrul UAUIM; Adrian Soare, co-fondator și membru al echipei CUMULUS; Iulia Stanciu, arhitect, fondator și asociat la biroul de arhitectură STARH, doctor în arhitectură și profesor la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București și Dorin Ștefan, arhitect, profesor universitar, doctor în arhitectură.
Arhitectura expoziției centrale este semnată și anul acesta de Attila KIM Architects.